Sperss - 2004


Gaja





Langhe


Oogstjaar:
2004



Inhoud:
75 cl.






Beschikbaarheid: In voorraad

€ 190,00

Omschrijving

Details

Deze wijn is gemaakt van 94% Nebbiolo en 6% Barbera druiven. De druiven komen van de Sperss wijngaard uit het Serralunga/Barolo gebied. De fermentatie van deze wijn geschiedt met de schillen in stalen vaten bij een temperatuur van 28ºC, gedurende de eerste week en vervolgens nog 2 weken op een temperatuur van 18ºC. De rijping van de wijn geschiedt gedurende 12 maanden in barriques, gevolgd door 12 maanden in grote eiken vaten. Sperss wordt gekenmerkt door het typische karakter van het Serralunga terroir, met een diepe structuur en mooie rijpe tannines. De geur geeft is vol van donkerrood fruit, is puur, en geeft verfijnde hints van teer, zoethout en truffels.

Aanvullende Informatie

Aanvullende Informatie

Producent Gaja
Land Italië
Continent Europa
Wijnstreek Piemonte
Druivensoort(en) Blend
Oogstjaar 2004