Nieuwe oogst Bergsig-Sauvignon blanc

Oogstjaar 2020 Bergisg - Sauvignon blanc is binnen. Op het zuidelijk halfrond worden de druiven in februari geplukt en daarom kunnen deze wijnen al in juli/augustus worden gebotteld. 

Begsig Estate is een familiebedrijf in Rawsonville (Breede Rivier). Wijnmaker en eigenaar De Wet Lategan is zeer succesvol in het produceren van wijnen met een uitzonderlijk goede prijs/kwaliteit.

Bergsig Estate is met een oppervlakte van 250 hectare, in Rawsonville bij Worcester, één van de grootste "wine-estates" in Zuid-Afrika. De naam Bergsig heeft te maken met het uitzicht op de Drakensbergen, maar belangrijker voor de bodemstelling van de wijngaard is de ligging bij de Breede Rivier. Die rivier heeft in de loop der tijden voor een grote variatie aan bodemtypes gezorgd die het mogelijk maakt om met een al even gevarieerde aanplant te werken. Het estate is al sinds generaties in handen van de familie Lategan en wordt momenteel geleid door wijnmaker De Wet Lategan. Dat deze wijnmaker bijzonder getalenteerd is blijkt wel uit de resultaten tijdens wijnconcoursen, zijn wijnen worden regelmatig met goud of zilver bekroond.

Deze Sauvignon blanc uit het nieuwe oogstjaar 2020 is "crispy" fris en levendig met kenmerkende aroma's en smaken van (lemon)gras, rijpe meloen, citrus en "kruisbessies". Serveer deze jonge wijn gekoeld en geniet van het jonge frisse fruit.

 

Deel deze post
Vorige post