Montes gekozen als beste wijngaard van Chili.

Montes gekozen als beste wijngaard van Chili.

Alweer 33 jaar geleden nam Aurelio Montes het initiatief om de maximale potentie van Chili als wijnland te benutten en de hoogst mogelijke kwaliteit wijn te produceren. Daarin is hij volledig geslaagd, want Montes behoort tot de absolute topproducenten van Chili en Aurelio werd recentelijk nog gekozen tot meest invloedrijke wijnman van het land. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley, samen beslaan zij een oppervlakte van 600 ha. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en samen met zijn vader vormt hij een hecht en succesvol familiebedrijf.

Het is daarom niet vreemd dat Montes bij de "World's Best Vineyard" verkiezing als beste wijngaard van Chili en No4 van de wereld is gekozen. 

 

 

Welkom bij WijnWoensdag

Meld je aan via onze Mailservice en ontvang elke week op WijnWoensdag extra voordelige aanbiedingen die je op tijd voor het weekend kunt laten bezorgen.

INSCHRIJVEN

Deel deze post
Vorige post